Dodavatelé:
Medovina 500ml
Medovina od pana Milerského ze Starých Purkartic na Jesenicku, je ukázkou práce kvalitních českých ručiček. Kromě medu bylo při výrobě použito také 14 druhů bylin. Chuť je tak absolutně vyvážená.
Med květový
Stejný včelař, stejná kvalita… Návrat do dětství, kdy med k nám neproudil z Číny, ale byl českou klasikou. V podhůří Jeseníků se nenachází průmyslová výroba. K naplnění jedné sklenice, musí včely opylovat 3 milióny květů.
Čokoláda z cukrárny Jánský
Vyrábí se v cukrárně Jánský ve Vyškově již přes sto let, a dodávala se za první republiky na stůl i T. G. Masarykovi.
Marmeláda Modřínka ( náhrada: Kazeta pralinek)
Jakou šanci máte vyhrát soutěž v konkurenci 2500 soutěžících? Asi velmi malou, ale ochutnat marmeládu od vítěze soutěže o nejlepší marmeládu na světě máte právě teď. Taková specialita by si asi zasloužila být v síti obchodů, je to ovšem nereálné, jedná se o ruční výrobu a počet rukou je omezen počtem členů rodiny na statku. ( V současné době nejsou tyto marmelády bohužel skladem, ale nahradili jsme ji kazetou s 8 pralinkama, které se vyrábějí ručně).
Českokrumlovský karamel
Možná jste již o něm slyšeli, možná ne, každopádně za příběhem tohoto karamelu stojí Vašek Kalkuš a jeho žena. Neváhal jsem za nimi vyrazit z Ostravy do Českého Krumlova. Je to příběh na jehož počátku je uzavření podniku, tápání, postavení se na vlastní nohy, a na jeho konci (snad ne doslovně) je výrobek s označením regionální potravina roku, a především skvělá věc, nejen na slazení, do omáček, zelí ale i na maso při grilování….
Králičí paštika
Králičí paštika od firmy Via Delicia ze Zábřehu na Moravě. Založil ji pan Olin Bezchleba, poté co nalezl kuchařku z roku 1925. Z ní čerpal recepty, díky kterým vznikly nejen paštiky, ale také džemy, sirupy. A pokud je v názvu králičí, tak to mimo jiné znamená, že obsahem skleněné zavařeniny je výrobek ve kterém je použito maximální množství masa z uvedeného zvířete.
Džem od Via delicia
Pro řadu našich džemů se používají planě rostoucí plody z čistého prostředí Jeseníků. Chceme lidem přiblížit autentické chutě jednotlivých druhů ovoce, proto jsou džemy jednodruhové. Obsahují více než 50 % ovoce, jsou tedy značené jako výběrové. Ochutnejte některý z méně běžných druhů džemů, které připravovaly hospodyně před více než sto lety.